Οι γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας συνεχίζουν τις επιχειρήσεις αναζήτησης των αδελφών Κουασί, των δύο Γάλλων τζιχαντιστών, αλγερινής καταγωγής, υπόπτων ως δραστών του μακελειού στο Charlie Hebdo, έχοντας επικεντρωθεί σε μία τεράστια δασώδη περιοχή της βορειοδυτικής Γαλλίας. Στην Ουάσινγκτον, οι αμερικανικές αρχές αποκάλυψαν ότι ο Σερίφ και ο Σαΐντ Κουασί βρίσκονταν εδώ και χρόνια στη μαύρη λίστα της τρομοκρατίας και ότι ο Σαΐντ Κουασί είχε εκπαιδευθεί στην Υεμένη. Μονάδες των ειδικών δυνάμεων RAID και GIGN της αστυνομίας και της χωροφυλακής συνέχισαν τη νύκτα τις επιχειρήσεις στην περιοχή της Πικαρδίας, όπου εντοπίσθηκαν χθες το μεσημέρι από ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων, τον οποίο λήστεψαν, οι δύο ύποπτοι, οπλισμένοι με καλάσνικοφ και εκτοξευτή ρουκετών.

Η επίθεση στο Charlie Hebdo χαιρετίσθηκε από την οργάνωση Ισλαμικό Χαλιφάτο, ραδιοφωνικός σταθμός της οποίας χαρακτήρισε «ήρωες» του δύο αδελφούς. Οι επιχειρήσεις των ειδικών δυνάμεων ασφαλείας καλύπτουν μία περιοχή πολλών εκατοντάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων και ενδέχεται να είναι μεγάλης διάρκειας. Οι αδελφοί Κουασί περιλαμβάνονταν «στον κατάλογό μας εδώ και χρόνια» αποκάλυψε αξιωματούχος των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας που δεν κατονομάσθηκε. Τα ονόματα των δύο ανδρών βρίσκονται στις αμερικανικές βάσεις δεδομένων με τα πρόσωπα που εθωρούνται ύποπτα για τρομοκρατική δράση και στην «No Fly List» με τα πρόσωπα που δεν μπορούν να επιβιβασθούν σε πτήση από και προς τις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ατμόσφαιρα της ακραίας έντασης που επικρατεί στη Γαλλία, ενισχύθηκε από τη χθεσινή επίθεση άγνωστου ενόπλου στο Μονρούζ, κατά την οποία μία αστυνομικός σκοτώθηκε, ενώ ένας δημοτικός υπάλληλος τραυματίσθηκε σοβαρά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Το σκοτεινό παρελθόν των καταζητούμενων εκτελεστών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης