Σε ιστορικά υψηλά – σε ποσοστό 89% – βρίσκεται η δυσπιστία των Αυστριακών πολιτών στους πολιτικούς σύμφωνα με δημοσκόπηση τα ευρήματα της οποίας δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη.

Η έρευνα, η οποία καταγράφει την εμπιστοσύνη των πολιτών στην πολιτική και τους εκφραστές της, πραγματοποιείται τακτικά, κάθε χρόνο από το 2011 και μετά, για λογαριασμό της Πρωτοβουλίας «Πλειοψηφικό σύστημα και μεταρρύθμιση στη Δημοκρατία», στην οποία δραστηριοποιούνται αρκετοί γνωστοί Αυστριακοί πρώην πολιτικοί, προερχόμενοι κυρίως από το συγκυβερνών – με τους Σοσιαλδημοκράτες – συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, επίσης υψηλό (82%) είναι το ποσοστό των ερωτηθέντων στη φετινή έρευνα που δεν έχουν εμπιστοσύνη γενικά στην πολιτική, στην κυβέρνηση και στα κόμματα, ποσοστό που είναι επίσης το υψηλότερο που έχει ποτέ καταγραφεί.

«Διάγνωση στασιμότητας» χαρακτήρισε τα αποτελέσματα της έρευνας ο πρόεδρος της Πρωτοβουλίας, Χάινριχ Νάισερ, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει επί σειρά ετών κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Λαϊκού Κόμματος και πρώτος αντιπρόεδρος της αυστριακής Βουλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης