Σε κώμα, με «σοβαρή εγκεφαλική βλάβη», νοσηλεύεται ο 53χρονος Ιρλανδός Σιν Κοξ, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στα επεισόδια που σημειώθηκαν πριν από τον αγώνα στο Anfield, ανάμεσα σε οπαδούς της Λίβερπουλ και της Ρόμα.

Δύο οπαδοί της Ρόμα, 25 και 26 ετών, έχουν συλληφθεί με την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει η βρετανική αστυνομία, μπροστά από το Albert Pub, το «σπίτι» των φιλάθλων του Λίβερπουλ, περίπου 80 οπαδοί της Ρόμα με κουκούλα και οπλισμένοι με ιμάντες και σφυριά επιτέθηκαν εναντίον φίλων της Λίβερπουλ. Οι δύο Ιταλοί εντοπίστηκαν το βράδυ, ενώ συνολικά εννέα οπαδοί (πέντε Ιταλοί και τέσσερις Βρετανοί) συνελήφθησαν ύστερα από τα επεισόδια, όπου τραυματίστηκε σοβαρά ο Ιρλανδός φίλαθλος, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Η σύζυγός του Μαρτίνα έφτασε με αεροπλάνο από την Ιρλανδία, ενώ τα παιδιά μένουν στο σπίτι περιμένοντας νέα.

Όπως είναι γνωστό, το περιστατικό καταδίκασε χθες με ανακοίνωσή της η Ρόμα: «Η Ρόμα καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ανάρμοστη συμπεριφορά μιας μικρής ομάδας οπαδών, οι οποίοι είχαν εμπλακεί στις συγκρούσεις με τους φιλάθλους της Λίβερπουλ, πριν από τον χθεσινό αγώνα, έχοντας προκαλέσει ντροπή στον σύλλογο και στη συντριπτική πλειονότητα των Ρωμαίων φιλάθλων που είχαν υποδειγματική συμπεριφορά στο Anfield. Δεν υπάρχει χώρος για μια τέτοια άθλια συμπεριφορά στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Ο σύλλογος έχει προσφέρει τη συνεργασία του στη Λίβερπουλ, στην UEFA και στις αρχές. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι για τον φίλαθλο που βρίσκεται στο νοσοκομείο του Λίβερπουλ και στην οικογένειά του».

Η προσοχή τώρα εστιάζεται στη ρεβάνς, που έχει προγραμματιστεί για τις 2 Μαΐου στη Ρώμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης