Ανησυχία εμπνέει η κατάσταση της υγείας του Μπραχίμ Γκάλι. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο ηγέτης του μετώπου του Πολισάριο θα μεταφερθεί μόνιμα σε νοσοκομείο στο Αλγέρι.

Η υγεία του επιδεινώθηκε απότομα από τις 15 Σεπτεμβρίου. Στο Αλγέρι πάντως φαίνεται να υπάρχει μεγάλη αναστάτωση σε περίπτωση που ο Μπραχίμ Γκάλι δεν καταφέρει να επιβιώσει. Η απώλεια αυτή θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στην περιοχή και μάλιστα σε μια εποχή που η διαδοχή δεν φαίνεται να έχει προοπτική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μ. Γκάλι πάσχει από ηπατίτιδα C που έχει φτάσει σε πολύ προχωρημένο στάδιο και έχει ήδη οδηγήσει σε κίρρωση του ήπατος. Ωστόσο, έγινε γνωστό πως τώρα πάσχει και από καρκίνο του παχέος εντέρου και για αυτόν τον λόγο χειρουργήθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο Blida.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός του Πολισάριο επρόκειτο να μεταφερθεί στην Ισπανία. Αλλά οι φόβοι ότι θα παραπεμπόταν σε δίκη από τα ισπανικά δικαστήρια έπειτα από πολλές καταγγελίες εναντίον του για βασανιστήρια έχουν ωθήσει τους «προστάτες» του στο αλγερινό καθεστώς να τον κρατήσουν σε ασφαλές μέρος.

Επιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης