Ένα ακέφαλο πτώμα που εντοπίστηκε στο λιμάνι της Κοπεγχάγης την Τρίτη ανήκει στη Σουηδή δημοσιογράφο Κιμ Βαλ, η οποία αγνοούνταν από τις 11 Αυγούστου έπειτα από ρεπορτάζ που έκανε στο ιδιωτικό υποβρύχιο Nautilus, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της Δανίας.

«Το γενετικό υλικό που ελήφθη από το πτώμα ταιριάζει με αυτό της Κιμ Βαλ» ανέφερε η αστυνομία στο Twitter χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. Για την υπόθεση αναμένεται να δοθεί συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 10.00.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες η αστυνομία της Δανίας είχε ανακοινώσει ότι δύτες βρήκαν έναν ακέφαλο κορμό γυναίκας, ενώ παράλληλα διεξήγαγε έρευνες για την επιβεβαίωση πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες κι άλλα ανθρώπινα μέλη είχαν εντοπιστεί στο λιμάνι της Κοπεγχάγης.

Ο Δανός εφευρέτης και ιδιοκτήτης του ιδιωτικού υποβρυχίου Nautilus Πέτερ Μάντσεν κατηγορείται για τον φόνο της Βαλ.

«Έχουμε να κάνουμε με έναν ακέφαλο κορμό, με τα χέρια, τα πόδια και το κεφάλι να έχουν κοπεί σκοπίμως» δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γενς Μόλερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ιδιοκτήτης του ιδιωτικού υποβρυχίου Nautilus υποστήριξε στο δικαστήριο ότι πέταξε στη θάλασσα το πτώμα της Σουηδής δημοσιογράφου που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στις 11 Αυγούστου, ενώ έκανε ρεπορτάζ για την κατασκευή αυτού του σκάφους έξω από την Κοπεγχάγη.

Ο Πέτερ Μάντσεν αρχικά είχε δηλώσει ότι είχε αποβιβάσει τη δημοσιογράφο στο νησάκι Ρεφσχάλεν της Κοπεγχάγης, το βράδυ της 10ης Αυγούστου. Αφού συνελήφθη από την αστυνομία και κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, παραδέχτηκε τελικά ότι «έγινε ένα ατύχημα στο υποβρύχιο», με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η 30χρονη γυναίκα. Είπε, μάλιστα, ότι πέταξε το πτώμα στη θάλασσα, στον κόλπο του Κέγκε, περίπου 50 χιλιόμετρα νοτίως της πρωτεύουσας της Δανίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης