«Αν δεν εξασφαλισθεί η συγκατάθεση όλων των συνδικάτων, η συμφωνία Etihad – Alitalia δεν μπορεί να ολοκληρωθεί επιτυχώς», ανακοίνωσε η ιταλική αεροπορική εταιρία, σύμφωνα με την εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα.

Το συνδικάτο Uil —ένα από τα τρία μεγαλύτερα της χώρας— αντιτίθεται στην συμφωνία για την εξαγορά μεγάλου μέρους των μετοχών της ιταλικής εταιρείας, αφού αυτή συμπεριλαμβάνει περικοπές στις αποδοχές του προσωπικού οι οποίες μόνον για την φετινή χρονιά αγγίζουν τα 30 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το προσχέδιο της συμφωνίας της ιταλικής αεροπορικής εταιρίας με την Εtihad των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ο έλεγχος του 49% του πακέτου μετοχών της Alitalia θα μεταβιβαστεί στο Άμπου Ντάμπι υπό τον όρο να μειωθεί το ανθρώπινο δυναμικό της κατά 2.151 εργαζόμενους.

Το κεντροαριστερό συνδικάτο Cgil έχει εκφράσει επιφυλάξεις για με τους «υπεράριθμους» υπαλλήλους. Το 50% του συνόλου (980 εργαζόμενοι) μετά τα προβλεπόμενα σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης κινδυνεύει να μην εξασφαλίσει επαναπρόσληψη σε καμία επιχείρηση του ομίλου.

Οι μέτοχοι της Αlitalia τυπικά δεν έχουν ακόμη εγκρίνει οριστικά την αγορά του πακέτου των μετοχών από την εταιρία των ΗΑΕ, αν και αυτό θεωρείται ουσιαστικά βέβαιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο ο διάλογος με τα συνδικάτα βρίσκεται σε κρίσιμη και λεπτή φάση. Σύμφωνα με πηγές του ιταλικού Τύπου η Etihad έχει ορίσει ως προθεσμία για την επίτευξη οριστικής συμφωνίας την ερχόμενη Δευτέρα 28 Ιουλίου.

Πάντως ο διευθύνων σύμβουλος της Αλιτάλια Γκαμπριέλε Ντελ Τόρκιο μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε ότι «δεν υπάρχει κάποιο τελεσίγραφο» και ότι « οι διαπραγματεύσεις θα συνεχισθούν κανονικά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης