Αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν κοντά στον πύργο στο Λονδίνο, ο οποίος τυλίχθηκε στις φλόγες στο βόρειο Kensington, είπε πως είδε με τα μάτια του μια μάνα να πετά από το παράθυρο το βρέφος της προκειμένου να σωθεί και έναν πολίτη να το πιάνει πριν πέσει στο έδαφος.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, η Samira Lamrani είπε πως η μητέρα βρισκόταν στον 10ο όροφο, όταν διαπίστωσε πως είχε εγκλωβιστεί μαζί με τον γιο της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Επικρατούσε πανικός, άνθρωποι ούρλιαζαν και μία γυναίκα φώναζε πως θα πετάξει από το παράθυρο το παιδί της. Ζητούσε από το πλήθος που βρισκόταν από κάτω να το πιάσουν. Προσπαθούσαμε να καθησυχάσουμε όσους βρίσκονταν μέσα στο κτήριο. Τους λέγαμε ότι είχαμε καλέσει την Πυροσβεστική, όμως εμφανώς το πρόσωπό τους είχε μια όψη θανάτου» τόνισε.

«Κοιτούσα έναν-έναν τους ορόφους. Όσο ανέβαινε το μάτι μου, αντίκριζα ολοένα και περισσότερους ανθρώπους. Έβλεπα κυρίως τα παιδιά που με τις “ψιλές” φωνούλες τους φώναζαν – είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Τα άκουγα να φωνάζουν για να σωθούν» πρόσθεσε.

Μία άλλη ένοικος, που ονομάζεται Zara, είπε πως είδε μια γυναίκα να πετά το παιδί της από τον 5ο ή 6ο όροφο. «Πέταξε το παιδί της από το παράθυρο. Νομίζω είναι εντάξει. Ενδεχομένως να έχει σπάσει κάποια κόκκαλα ή να έχει κάποιους μώλωπες» δήλωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 50 τραυματίες και άγνωστος αριθμός νεκρών.

Πηγή: Guardian

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης