Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ ζήτησε συγγνώμη σήμερα επεισή χαρακτήρισε «εχθρό» την Ευρωπαϊκή Ένωση στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, ο Χάμοντ προσπάθησε να κατευνάσει τους Συντηρητικούς που τον κατηγορούν ότι έχει υιοθετήσει πολύ ήπια στάση απέναντι στις Βρυξέλλες. Ορισμένες βρετανικές εφημερίδες, που έχουν ταχθεί υπέρ του Brexit, ζήτησαν μάλιστα την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κατανοώ ότι τα πάθη είναι οξυμένα, κατανοώ ότι οι άνθρωποι έχουν πολύ ισχυρές απόψεις αλλά όλοι μας είμαστε στο ίδιο σημείο, όλοι έχουμε την ίδια ατζέντα» είπε, στη συνέντευξη αυτή και συνέχισε: «Ο εχθρός, οι αντίπαλοι, είναι εκεί έξω, στην άλλη πλευρά του τραπεζιού. Εκείνοι είναι με τους οποίους πρέπει να διαπραγματευτούμε. Πρέπει να διαπραγματευτούμε σκληρά για να πετύχουμε την καλύτερη συμφωνία για τη Βρετανία», πρόσθεσε.

Λίγο μετά ωστόσο, έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη. «Σε μια συνέντευξη σήμερα επεσήμαινα ότι είμαστε ενωμένοι στη χώρα. Λυπάμαι που έκανα κακή επιλογή λέξεων. Εργαζόμαστε με τους φίλους και εταίρους μας στην ΕΕ για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία για το Brexit», έγραψε στο Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης