Ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ συνεχάρη σήμερα τον Τζουζέπε Κόντε για την ανάληψη των καθηκόντων του. Στο συγχαρητήριο μήνυμά του, ο Λι σημείωσε ότι η Κίνα και η Ιταλία διατηρούν καλή δυναμική στις διμερείς τους σχέσεις τα τελευταία χρόνια, με την αμοιβαία πολιτική εμπιστοσύνη να αυξάνεται σταθερά.

Οι δύο πλευρές, ανέφερε ο Λι, έχουν επιτύχει καρποφόρα αποτελέσματα στη συνεργασία τους σε τομείς, όπως του εμπορίου και των επενδύσεων, της επιστήμης και της τεχνολογικής καινοτομίας καθώς και του πολιτισμού και της εκπαίδευσης, προς όφελος και των δύο λαών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λι σημείωσε ότι η Κίνα δίνει μεγάλη σημασία στις σχέσεις της με την Ιταλία και ότι θέλει να συνεργασθεί με τη νέα ιταλική κυβέρνηση για να εμπεδώσει περαιτέρω την παραδοσιακή φιλία των δύο χωρών, να συνδέσει την πρωτοβουλία για τον νέο δρόμο του μεταξιού (Belt and Road Initiative) με την αναπτυξιακή στρατηγική της Ιταλίας, να ενισχύσει τον συντονισμό των πολιτικών και την πρακτική συνεργασία και να προωθήσει τη συνολική στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ των δύο χωρών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης