Συνολικά δέκα μετανάστες έχασαν τη ζωή τους και 439 διασώθηκαν από ναυάγιο που σημειώθηκε την Τετάρτη στον θαλάσσιο χώρο νότια της Σικελίας. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, αιτία της τραγωδίας αποτέλεσε η ανατροπή του πλεόμενου με το οποίο επιχείρησαν οι άτυχοι μετανάστες να προσεγγίσουν τα ιταλικά παράλια.

Οι διασωθέντες είναι Σύροι, Παλαιστίνοι, Λίβυοι και Τυνήσιοι, ενώ κάποιοι προέρχονται και από περιοχές της υποσαχάριας Αφρικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι 439 μετανάστες μεταφέρθηκαν σε λιμάνι της Σικελίας με το πλοίο «Ντάτιλο» της ιταλικής ακτοφυλακής. Στις επιχειρήσεις διάσωσης συμμετείχαν η ακτοφυλακή και στρατιωτικά και εμπορικά πλοία. Οι εισαγγελείς της Σικελίας ξεκίνησαν έρευνα για τις συνθήκες θανάτου των δέκα μεταναστών.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο, οι ιταλικές αρχές κατάφεραν να σώσουν πάνω από χίλιους μετανάστες οι οποίοι ταξίδευαν από την Λιβύη με προορισμό τις ακτές της Σικελίας.

Μια έγκυος μεταφέρθηκε κατεπειγόντως με ταχύπλοο του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού στην Λαμπεντούζα όπου και αναμένεται να γεννήσει αμέσως μετά την άφιξή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης