Η επίσημη συμμετοχή του ΝΑΤΟ στην Παγκόσμια Συμμαχία για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους και η αύξηση των αμυντικών δαπανών προκειμένου να φτάσουν σε εθνικό επίπεδο το 2% του ΑΕΠ θα είναι τα δύο θέματα στα οποία θα επικεντρωθούν οι αρχηγοί των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ κατά τη σημερινή συνάντησή τους στις Βρυξέλλες.

«Θα είναι η πρεμιέρα του νέου Προέδρου των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ ενώ το Βέλγιο θα παραδώσει στο ΝΑΤΟ τα καινούργια κτίρια. Επίσης θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια δύο μνημείων που συμβολίζουν την ελευθερία και την αλληλεγγύη» δήλωσε προσερχόμενος ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, σημειώνοντας ότι τα αποκαλυπτήρια του πρώτου μνημείου, που αποτελεί κομμάτι των Δίδυμων Πύργων, θα κάνει ο πρόεδρος Τραμπ ενώ του δεύτερου, που αποτελεί κομμάτι του τείχους του Βερολίνου, η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την παράδοση των νέων κτιρίων του ΝΑΤΟ, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα έχουν δείπνο εργασίας, κατά το οποίο θα συζητήσουν τα δύο θέματα της ατζέντας.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Γ. Στόλτνμπεργκ υπογράμμισε ότι η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη Συμμαχία κατά του ISIS συνιστά ένα «πολιτικό μήνυμα», αλλά και «πρακτική υποστήριξη» του έργου της συμμαχίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης