Ο υπουργός Μεταφορών της Αιγύπτου θα μεταβεί στη Ρωσία, όπου αναμένεται να υπογράψει συμφωνίες πρωτοκόλλου για επανέναρξη των πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες είχαν διακοπεί το 2015, μετά την πτώση ρωσικού αεροσκάφους λόγω έκρηξης βόμβας στο εσωτερικό του, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές στην Αίγυπτο και τον αρμόδιο υπουργό της Ρωσίας.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν συναντήθηκε πρόσφατα στο Κάιρο με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι και συζήτησαν, μεταξύ άλλων, το θέμα της επανέναρξης των πτήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο πηγές από την Αίγυπτο επιβεβαίωσαν ότι ο υπουργός θα μεταβεί στη Ρωσία, χωρίς όμως να επιβεβαιώνουν την ημερομηνία υπογραφής της συμφωνίας.

Οι δύο κυβερνήσεις ενδέχεται να υπογράψουν τη συμφωνία την Παρασκευή, δίνοντας έτσι το πράσινο φως για έναρξη πτήσεων πολιτικών αεροσκαφών από τη Ρωσία, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο τον υπουργό Μεταφορών Μαξίμ Σοκολόφ.

«Αναμένουμε ότι [ο Αιγύπτιος Υπουργός] θα έρθει την Παρασκευή» δήλωσε ο κ. Σοκολόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA. Ερωτηθείς αν θα υπογραφεί πρωτόκολλο ασφάλειας πτήσεων με την Αίγυπτο, απάντησε λέγοντας πως «αναμένουμε ότι θα υπογραφεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μόσχα ανέστειλε το 2015 τις πτήσεις από και προς Αίγυπτο, μετά την έκρηξη βόμβας σε πτήση της ρωσικής Metrojet από το τουριστικό θέρετρο του Σαρμ Ελ Σέιχ, με αποτέλεσμα τον θάνατο των 224 επιβαινόντων.

Η βομβιστική επίθεση και η αναστολή των πτήσεων από τη Ρωσία αποτέλεσαν πλήγμα για την τουριστική βιομηχανία της Αιγύπτου, που αντιμετώπιζε ήδη δυσκολίες από την ανατροπή του προέδρου Μουμπάρακ το 2011.

Οι ρωσικές πτήσεις θα μπορούσαν να δώσουν σημαντική ώθηση στις τουριστικές αφίξεις στη χώρα, οι οποίες παραμένουν πολύ πιο κάτω από το όριο των 14,7 εκατ. που φιλοξένησε η Αίγυπτος το 2010.

Πηγή: ΚΥΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης