Η προμήθεια κυπριακού φυσικού αερίου στην Ιορδανία, ήταν στη κορυφή της ατζέντας της συνάντησης που είχαν την Τετάρτη, στη Βουλή της χώρας, αντιπροσωπείες του κυπριακού και του ιορδανικού κοινοβουλίου.

Ο πρόεδρος της ιορδανικής Βουλής, Ατες Ταράουνε ευχαρίστησε την Κύπρο για την ετοιμότητα να βοηθήσει την Ιορδανία, έτσι ώστε να αντιμετωπίσει τα ενεργειακά της προβλήματα. Ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, δήλωσε από πλευράς του ότι είναι εξουσιοδοτημένος από την κυβέρνηση να διαβεβαιώσει για την ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη σφοδρή επιθυμία της για συνεργασία στον ενεργειακό τομέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια στιγμή, στις συνομιλίες τους, οι δύο αντιπροσωπείες ιεράρχησαν ως κορυφαία προβλήματα των χωρών τους το Κυπριακό και το Παλαιστινιακό, αντίστοιχα, ενώ και οι δύο πλευρές διαπίστωσαν, ότι τα ψηφίσματα του ΟΗΕ δεν τυγχάνουν σεβασμού και εφαρμογής. Όπως μετέδωσε η τηλεόραση του κρατικού ΡΙΚ, ζητήθηκε από το ιορδανικό κοινοβούλιο να παρεμβαίνει κατά τη διάρκεια των ισλαμικών διασκέψων, έτσι ώστε ψηφίσματα που προωθεί η Τουρκία να μην είναι ασύμβατα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Η κυπριακή αντιπροσωπεία υποσχέθηκε να μεσολαβήσει στους επιτρόπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χρήστο Στυλιανίδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο, έτσι ώστε να «απαλύνουν» το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ιορδανία από την είσοδο εκατομμυρίων προσφύγων που συρρέουν στη χώρα από τη Μέση Ανατολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης