Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα μεταβεί αύριο Κυριακή στην Ισπανία προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, μερικές ημέρες πριν από μια σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Μέρκελ θα ταξιδέψει στη γενέτειρα του Ραχόι, το Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, τόπο ενός σημαντικού καθολικού προσκυνήματος, έπειτα από μία επίσκεψη στο Κίεβο απ΄όπου απηύθυνε έκκληση για εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ραχόι και η Μέρκελ αναμένεται να συζητήσουν τις διεθνείς διενέξεις και την οικονομική κατάσταση της ευρωζώνης, ενώ θα διαπραγματευθούν επίσης βασικές πολιτικές θέσεις που θα αποφασιστούν στη σύνοδο κορυφής της 30ής Αυγούστου.

Ο Ραχόι ελπίζει ότι θα εξασφαλίσει υποστήριξη για την υποψηφιότητα του ισπανού υπουργού Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος που είναι ένας δυνητικός υποψήφιος για την προεδρία των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup).

Η Μέρκελ αναμένεται επίσης να λάβει μέρος σε κάποιες από τις θρησκευτικές εκδηλώσεις. Μαζί με τον Ραχόι προγραμματίζεται να δώσουν συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης