Γερμανία: Καμία εγγύηση για το σχηματισμό κυβέρνησης «Τζαμάικα»

Γερμανία: Καμία εγγύηση για το σχηματισμό κυβέρνησης «Τζαμάικα»
Αντικρουόμενες παρουσιάζονται οι απόψεις των Λίντνερ, Έτινγκερ και Σόιμπλε για τον σχηματισμό του κυβερνητικού συνασπισμού «Τζαμάικα», καθώς ακόμη δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το αν η συνεργασία των κομμάτων τους θα πάρει σάρκα και οστά.

«Τα κόμματα, δηλ.Χριστιανοδημοκράτες (CDU&CSU), Φιλελεύθεροι (FDP) και Πράσινοι (Die Gruenen) έχουν το καθένα μια δική του εντολή από τους ψηφοφόρους. Αυτές οι τέσσερις εντολές των ψηφοφόρων είναι εν μέρει αντικρουόμενες. Το ερώτημα είναι εάν μπορεί κανείς να καταλήξει σε μια κοινή πλατφόρμα. Δεν εγγυώμαι ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί. Αυτή τη στιγμή θεωρώ το θέμα ακόμα εντελώς ανοικτό», είπε ο Κρίστιαν Λίντνερ πρόεδρος του Φιλελεύθερου Κόμματος της Γερμανίας (FDP) σε συνέντευξή του στην Suedwestpresse αναφερόμενος στην προοπτική σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού «Τζαμάικα» (CDU&CSU), FDP, Die Gruenen).

Aντίθετα, ο Χριστιανοδημοκράτης Επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας Γκίντερ Ετινγκερ δήλωσε στο περιοδικό «Focus»: «Είμαι αισιόδοξος ότι μέχρι τα Χριστούγεννα ο συνασπισμός αυτός θα έχει επιτευχθεί. Η βούληση είναι εμφανής και στα τέσσερα κόμματα (CDU,CSU, FDP, Grünen)». Παρόμοια δήλωση έκανε και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Ουάσινγκτον: «Οι διαβουλεύσεις θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017, 14:48