Ο φοιτητής, Θόργκεϊρ Μπενγιάμινσεν, που πάσχει από μυϊκή δυστροφία συνελήφθη σε κεντρικό δρόμο του Μόλντε στη δυτική Νορβηγία από αστυνομικούς, γιατί οδηγούσε μεθυσμένος το αναπηρικό του αμαξίδιο.

«Κανονικά πηγαίνω από το πεζοδρόμιο, αλλά εκείνη τη μέρα είχε χιόνια κι έτσι βγήκα στο δρόμο. Υπολόγιζα ότι θα επέστρεφα στο πεζοδρόμιο λίγο πιο κάτω, όπου είχαν απομακρύνει το χιόνι», εξήγησε ο ίδιος, παραδεχόμενος, ωστόσο, ότι ήταν μεθυσμένος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικοί υποπτεύθηκαν ότι βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, αλλά και ότι είχε κλέψει το αμαξίδιο. Έτσι τον συνέλαβαν, τον οδήγησαν σε νοσοκομείο για αλκοτέστ και κατόπιν τον μετέφεραν στο σπίτι του, αφού όμως του κατέσχεσαν το μεταφορικό μέσο του. 

Τέσσερις ημέρες μετά, ο φοιτητής απαλλάχτηκε από την κατηγορία της κλοπής και πήρε πίσω το αμαξίδιό του. Η αστυνομία δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα του ασκήσει δίωξη για οδήγηση σε κατάσταση μέθης. «Θα μπορούσαν να υπάρξουν δυσάρεστες συνέπειες για την ασφάλεια του ίδιου αλλά και των άλλων οδηγών», εξήγησε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

Την ίδια στιγμή, η νορβηγική Ένωση Ανθρώπων με Αναπηρία έκρινε ότι μια τέτοια δίωξη σε βάρος του νεαρού δεν ευσταθεί, δεδομένου ότι η νομοθεσία εξισώνει όσους μετακινούνται με αναπηρικά αμαξίδια με τους πεζούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι η ταχύτητα του αυτοκινούμενου αναπηρικού αμαξιδίου δεν ξεπερνά τα δέκα χιλιόμετρα την ώρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης