Ο Κουτμπετίν Γκιουλέ, αδελφός του εξόριστου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν και υπεύθυνου -κατά τον Ερντογάν- για την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία, συνελήφθη στην περιοχή Γκαζιεμίρ της Σμύρνης. Αντιμετωπίζει κατηγορίες συμμετοχής σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση.

Όπως μεταδίδει η τουρκική YeniSafak, ο Kutbettin Gulen αναζητούνταν από τις αρχές και τώρα αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες, καθώς, σύμφωνα με το καθεστώς του «σουλτάνου» Ερντογάν, αποτελεί έναν από τους κρίκους της τρομοκρατικής οργάνωσης της οποίας προΐσταται ο εξόριστος στις ΗΠΑ αδελφός του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ιεροκήρυκας Γκιουλέν διαμένει μόνιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 1999, ως αυτοεξόριστος και έχει αρνηθεί κάθε εμπλοκή στο πραξικόπημα.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει αιτηθεί την έκδοσή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όμως η Ουάσιγκτον έχει καταστήσει σαφές ότι θα πρέπει να ακολουθηθεί η αρμόζουσα δικαστική διαδικασία, κάτι που σημαίνει ότι εν τέλει η τουρκική πλευρά θα πρέπει να αποδείξει τις κατηγορίες τη ενώπιον αμερικανικού δικαστηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης