Σε μία καλύτερη συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών των χωρών της Ε.Ε. επιμένει η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, ζητώντας τη δημιουργία μέσα στις επόμενες εβδομάδες, μίας πλατφόρμας για την ανταλλαγή πληροφοριών όλων των μυστικών υπηρεσιών, καθώς όπως είπε, δεν επιτρέπεται να χάνεται χρόνος.

Σε συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη την Τετάρτη, η κα. Λάιτνερ ανέφερε ότι από τις διαφορετικές επιλογές που υπάρχουν, θα μπορούσε, είτε να δημιουργηθεί ένας ειδικός θεσμός, είτε η πλατφόρμα να συνδεθεί με ένα εθνικό κράτος, χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίσει πώς θα λειτουργεί αυτή η πλατφόρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κα. Λάιτνερ χαρακτήρισε δυσάρεστο το γεγονός, ότι έως τώρα δεν λειτουργεί ανάλογα η συνεργασία μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών και ανέφερε ως παράδειγμα πως στην λεγόμενη «τράπεζα δεδομένων για τζιχαντιστές», έχουν παράσχει πληροφορίες, ουσιαστικά μόνον πέντε χώρες.

Σκεπτική εμφανίστηκε η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών απέναντι σε προτάσεις για την μεταφορά των ελέγχων ασφαλείας στα αεροδρόμια στους χώρους πριν από τις πύλες τους.

Η ίδια, επισημαίνοντας πως συνεχίζονται ακόμη οι έρευνες των βελγικών αρχών, απέφυγε να δώσει οποιεσδήποτε πληροφορίες ως προς τις φήμες ότι ένας από τους υπόπτους των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες, ο Ναζίμ Λαχραουί, είχε επισημανθεί στην Αυστρία πριν από μερικούς μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης