Ένα ελικόπτερο με 13 επιβάτες συνετρίβη στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της Νορβηγία, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι TV 2.

Ξένα δίκτυα μετέδωσαν ότι αρκετά άτομα διακρίνονταν στον ωκεανό. Σύμφωνα με το BBC οι 13 επιβαίνοντες στο μοιραίο ελικόπτερο (σ.σ.: δύο άτομα πλήρωμα και 11 επιβάτες)  εντοπίστηκαν νεκροί. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ελικόπτερο επέβαιναν ένας Βρετανός και ένας Ιταλός, ενώ οι υπόλοιποι 11 κατάγονταν από τη Νορβηγία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η περιοχή όπου έπεσε το ελικόπτερο είναι στο μικρό νησί Τουρόι, ανοικτά του Μπέργκεν, στα δυτικά της Νορβηγίας. Επανδρωμένα διασωστικά σκάφη και ελικόπτερα έχουν σπεύσει στο σημείο.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως άκουσαν έναν εκκωφαντικό θόρυβο και είδαν καπνό να αναδίδεται από το σημείο της συντριβής.

Δείτε τις πρώτες εικόνες από το σημείο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ελικόπτερο συνετρίβη καθώς πετούσε προς την ακτή, από την πετρελαϊκή πλατφόρμα Gullfaks B της εταιρίας Statoil, αναφέρει το κέντρο συντονισμού και διάσωσης της Νορβηγίας. 

Η εταιρία Statoil ανακοίνωσε ότι όλα τα ελικόπτερα του ίδιου τύπου με αυτό που συνετρίβη έχουν προσωρινά καθηλωθεί στο έδαφος. Το ελικόπτερο ήταν ιδιοκτησίας της εταιρίας Chc Helicopter Service.

Με ανάρτηση του στο twitter, ο πρωθυπουργός της χώρας έκανε λόγο για «φρικτά νέα» από τη συντριβή του ελικοπτέρου.

Το Μπέργκεν είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Νορβηγία και χαρακτηρίζεται για τις συχνές πτήσεις ελικοπτέρων, που εξυπηρετούν τις ανάγκες των εγκαταστάσεων γεώτρησης πετρελαίων.

H διαδρομή του ελικοπτέρου σύμφωνα με το flightradar24:

Η Bergen είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας. H περιοχή χαρακτηρίζεται από τις συχνές πτήσεις ελικοπτέρων, που εξυπηρετούν τις ανάγκες των εγκαταστάσεων γεώτρησης πετρελαίων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης