Η αμερικανική υπηρεσία κατασκοπείας (NSA), η οποία επικρίθηκε με σφοδρότητα διότι κατασκόπευε μεταξύ άλλων το κινητό τηλέφωνο της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελας Μέρκελ, συνεχίζει να παρακολουθεί ακόμη 320 σημαίνουσες πολιτικές και οικονομικές προσωπικότητες στη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Bild am Sonntag.

«Έχουμε λάβει την διαταγή να αποφύγουμε κάθε απώλεια πληροφοριών αφότου δεν έχουμε πλέον το δικαίωμα να παρακολουθούμε άμεσα τις επικοινωνίες της καγκελαρίου», φέρεται ότι δήλωσε στην Bild ένα «υψηλόβαθμο στέλεχος των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εβδομαδιαίας εφημερίδας με την μεγαλύτερη κυκλοφορία στη Γερμανία, 297 στελέχη της NSA βρίσκονται στο γερμανικό έδαφος και στις αποστολές τους περιλαμβάνεται η παρακολούθηση 320 προσώπων, «κυρίως ανθρώπων που λαμβάνουν αποφάσεις στο πεδίο της πολιτικής, καθώς και της οικονομίας».

Σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται ο υπουργός Εσωτερικών και στενός συνεργάτης της καγκελαρίου, Τόμας ντε Μεζιέρ. «Θέλουμε να είμαστε βέβαιοι ότι είναι ένας αξιόπιστος σύμμαχος», φέρεται ότι σχολίασε ο ανώνυμος Αμερικανός αξιωματούχος τον οποίο επικαλείται η Bild.


Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης