Νέες προτάσεις όσον αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν επεξεργάζονται ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζον Κέρι και ο  Ιρανός ομόλογός του Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, σε μια προσπάθεια να μην τελματώσουν οι διαπραγματεύσεις με τις έξι μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις.

Το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται, χωρίς να κατονομάζει, αξιωματούχους που συμμετέχουν στις συνομιλίες, αναφέρει ότι οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών επεξεργάζονται ιδέες τις οποίες στη συνέχεια θα παρουσιάσουν στις ηγεσίες των κρατών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό ποιες είναι οι νέες προτάσεις.

Νωρίτερα τα διεθνή πρακτορεία ανέφεραν ότι ο Τζον Κέρι, ο οποίος αναμενόταν να αναχωρήσει το βράδυ της Παρασκευής από τη Βιέννη για το Παρίσι, αποφάσισε να καθυστερήσει κι άλλο το ταξίδι του και να μείνει στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, προκειμένου να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με τον Ζαρίφ.

Αναλυτές θεωρούν ελάχιστα πιθανό οι έξι μεγάλες δυνάμεις να καταλήξουν σε συμφωνία με το Ιράν μέχρι την καταληκτική ημερομηνία των συνομιλιών, στις 24 Νοεμβρίου, οπότε εικάζεται ότι θα υπάρξει μικρή παράτασή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης