Σύντομα αναμένεται η υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ Σερβίας και Βοσνίας-Ερζεγοβίνης για την ενίσχυση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας και την κοινή πρόσβαση των δύο μερών σε τρίτες αγορές, όπως επισήμανε σε ο υπουργός Εξωτερικών της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Ζλάτκο Λαγκούμτζιγια, κατά την επίσκεψή του στο Βελιγράδι.

Ο κ. Λαγκούμτζιγια είχε συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, και τον υπουργό Εμπορίου, Ρασίμ Λιάγιτς, για θέματα που σχετίζονται με τη βελτίωση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κ.κ Βούτσιτς και Λαγκούμτζιγια συζήτησαν επίσης για κοινά έργα υποδομών, τα οποία θα παρουσιαστούν στο συνέδριο για τα Δυτικά Βαλκάνια που θα διεξαχθεί, την επόμενη εβδομάδα, στο Βερολίνο, καθώς και για τις πιθανότητες χρηματοδότησης των έργων μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Οι δύο υπουργοί υπογράμμισαν ότι η ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας αποτελεί παράγοντα εγγύησης της σταθερότητας στην περιοχή. Τόνισαν ακόμη ότι είναι ανάγκη να συνεχιστεί η βελτίωση των οικονομικών σχέσεων, ιδίως δε με την απλούστευση των τελωνειακών διατυπώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης