Ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του εξεδίωξαν εκ νέου την Κυριακή το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) από την Μπουκάμαλ, την τελευταία πόλη που παρέμενε στα χέρια των τζιχαντιστών στο έδαφος της Συρίας, όπου τα μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης δεν κατέχουν πια παρά μόνο μερικούς θύλακες.

Κι ενώ σε ένα άλλο μέτωπο, βομβαρδισμοί των δυνάμεων του καθεστώτος στην Ανατολική Γούτα, κοντά στη Δαμασκό, στοίχισαν ακόμη οκτώ ζωές πολιτών και τραυμάτισαν τουλάχιστον 25 άλλους αμάχους, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών απηύθυνε έκκληση στα αντιμαχόμενα μέρη να μη στοχοθετούν πλέον τους αμάχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας εικονολήπτης του Γαλλικού Πρακτορείου σε αυτήν την περιοχή κατέγραψε πολύ σκληρές σκηνές, με γιατρούς που προσπαθούσαν να σώσουν βαριά τραυματισμένα παιδιά, κάποια ακρωτηριασμένα.

Στο ανατολικό μέτωπο, το ΙΚ, το οποίο παρά τη «σθεναρή αντίσταση» που προέβαλε έχασε την Μπουκάμαλ, δεν ελέγχει πια παρά μόνο μερικούς μικρούς θύλακες στην έρημο της Συρίας, καθώς το «χαλιφάτο» που εγκαθίδρυε το 2014 αποτελεί πλέον παρελθόν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης