Οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης και με τους συμμάχους της κατέλαβαν το τελευταίο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στην επαρχία Χομς, ανέφερε χθες το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς ο στρατός προελαύνει ενάντια στα προπύργια των τζιχαντιστών στα ανατολικά τμήματα της χώρας.

Η πόλη αλ Σούκνα που βρίσκεται περίπου 70 χλμ βορειοανατολικά της αρχαίας πόλης Παλμύρας, είναι η τελευταία πόλη στο δρόμο προς την Ντέιρ Εζόρ, την οποία έχουν καταλάβει φιλοκυβερνητικές δυνάμεις από τον Ιανουάριο του 2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα μέσο ενημέρωσης της σιιτικής ένοπλης οργάνωσης του Λιβάνου Χεζμπολάχ, ανέφερε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν κάνει σημαντική πρόοδο εντός της αλ Σούκνα, ενώ το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε νωρίτερα το Σάββατο ότι ο στρατός προελαύνει εντός της πόλης από τρεις κατευθύνσεις.

Από τον Μάιο, ο συριακός στρατός διεξάγει μια ευρεία στρατιωτική επιχείρηση με την στήριξη αεροσκαφών της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας και πολιτοφυλακών του Ιράν για την ανακατάληψη μιας τεράστιας έκτασης ερήμου που βρίσκεται μεταξύ της πρωτεύουσας Δαμασκού και της Ντέιρ Εζόρ και άλλων πόλεων στην κοιλάδα του Ευφράτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης