Τουλάχιστον 12 μέλη των συριακών φιλοκυβερνητικών δυνάμεων σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας από αεροπορικό πλήγμα που δέχθηκαν θέσεις των κυβερνητικών δυνάμεων στο ανατολικό τμήμα της Συρίας, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το πλήγμα αυτό προήλθε, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική αυτή οργάνωση, από τον διεθνή συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών, του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ, και σημειώθηκε νότια της Αμπού Καμάλ, σε έναν τομέα που έχει δεχθεί πολλές φορές επίθεση από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τουλάχιστον τρία οχήματα καταστράφηκαν από το πλήγμα» δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Αμπντελραχμάν.

«Οι 12 μαχητές που σκοτώθηκαν δεν ήταν Σύροι» πρόσθεσε, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να διευκρινίσει την ή τις εθνικότητές τους.

Το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana είχε μεταδώσει νωρίτερα σήμερα ότι τα πλήγματα στην περιοχή αυτή έγιναν από τον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι είχαν προκαλέσει μόνον υλικές ζημιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κάποιες από τις στρατιωτικές μας εγκαταστάσεις ανάμεσα στην Αμπού Καμάλ και τη Χουμέιμα δέχθηκαν σήμερα τα ξημερώματα επίθεση από αεροσκάφη του αμερικανικού συνασπισμού» μετέδωσε το Sana, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή.

Αξιωματούχος του συνασπισμού του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ, ο οποίος μάχεται το Ισλαμικό Κράτος στο ανατολικό τμήμα της Συρίας, δήλωσε ότι δεν είναι ενήμερος για πλήγματα. «Δεν έχουμε πληροφορίες για ένα πλήγμα του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ κατά φιλοκυβερνητικών στόχων ή δυνάμεων στη Συρία» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής κεντρικής διοίκησης Μπιλ Έρμπαν.

Άλλος εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε επίσης ότι «δεν έχουμε πληροφορίες που να στηρίζουν αυτήν την είδηση».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης