Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ ανακοίνωσε ότι τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και τρεις συνάδελφοί τους τραυματίστηκαν στο Αφρίν της Συρίας, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε. Η έκρηξη σημειώθηκε ενώ οι στρατιώτες αναζητούσαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς ώστε να τους απενεργοποιήσουν, όπως δήλωσε ο Γιλντιρίμ.

Ο επίσημος απολογισμός από την επέμβαση της Τουρκίας στην Αφρίν ανέρχεται πλέον σε τουλάχιστον 49 νεκρούς στρατιώτες. Έχουν επίσης σκοτωθεί περίπου 270 Σύροι αντάρτες που μάχονται στο πλευρό της Άγκυρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις μαζί με τους συμμάχους τους Σύρους αντάρτες έχουν καταλάβει το Αφρίν από το πρωί της περασμένης Κυριακής, μετά από δύο μήνες διεξαγωγής επιχειρήσεων στο έδαφος της Συρίας, με το κωδικό όνομα «Κλάδος Ελαίας».

Η στρατιωτική επιχείρηση έχει σκοπό να εξουδετερώσει την κουρδική πολιτοφυλακή YPG, που για την τουρκική κυβέρνηση θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση, παρακλάδι του PKK. Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν πως πρόκειται για διακριτές οργανώσεις και παρέχει στήριξη στο YPG στον αγώνα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Οι Κούρδοι έχουν διαμηνύσει ότι θα συνεχίσουν να μάχονται εναντίον των τουρκικών δυνάμεων με τακτικές ανταρτοπόλεμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης