Τουλάχιστον 33 άμαχοι σκοτώθηκαν στη Συρία σε επιδρομή μαχητικών αεροσκαφών από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τη διοίκηση των ΗΠΑ εναντίον του Ισλαμικού Χαλιφάτου (ISIS).

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι 33 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Πρόκειται για εκτοπισμένους από τη Ράκα, το Χαλέπι και τη Χομς» ανέφερε ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Οι βόμβες έπληξαν σχολείο, στο οποίο διέμεναν εκτοπισμένοι, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, τα αεροπορικά πλήγματα σημειώθηκαν το πρωί της Τρίτης νότια της αλ Μανσούρα, πόλης που ελέγχεται από τους τζιχαντιστές στην επαρχία Ράκα στο βόρειο τμήμα της χώρας.
«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι 33 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Πρόκειται για εκτοπισμένους από τη Ράκα, το Χαλέπι και τη Χομς» δήλωσε ο Ράμι Άμπντελ Ράχμαν, διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης. «Ακόμη απομακρύνουν πτώματα από τα ερείπια. Μόνο δύο άνθρωποι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί» πρόσθεσε.

Η ΜΚΟ επεσήμανε ότι κατάφερε να καθορίσει ποιος διεξήγαγε τις αεροπορικές επιδρομές από τον τύπο των αεροπλάνων, τη θέση τους και τα πυρομαχικά που χρησιμοποίησαν.

Σφαγή χωρίς τυμπανοκρουσίες

«Η Ράκα σφαγιάζεται σιωπηλά» ανακοίνωσε η οργάνωση, η οποία δημοσιοποιεί πληροφορίες από την περιοχή. Αναφέρθηκε, επίσης, ότι στο σχολείο που επλήγη από τους πυραύλους διέμεναν περίπου 50 οικογένειες εκτοπισμένων. Η Ράκα είναι το προπύργιο του Χαλιφάτου. Η ευρύτερη περιοχή ελέγχεται από τους τζιχαντιστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, η σαραβο-κουρδική δύναμη που υποστηρίζεται από τον Διεθνή Συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών, διεξάγει αυτήν την περίοδο μεγάλη επιχείρηση για την ανακατάληψη της πόλης.

Ο Διεθνής Συνασπισμός, που ενεργεί κατά του ISIS και στο Ιράκ, παραδέχθηκε στις αρχές Μαρτίου ότι έχει προκαλέσει από το 2014 τον θάνατο τουλάχιστον 220 αμάχων και στις δύο χώρες. Κάποιοι παρατηρητές υποστηρίζουν πως ο αριθμός αυτός είναι κατά πολύ μεγαλύτερος.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ | AFP | Reuters
Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης