Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησε ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους σε μια πόλη της ανατολικής Συρίας που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μεταξύ των νεκρών είναι τουλάχιστον 26 γονείς μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, Σύροι αλλά και Μαροκινοί, διευκρίνισε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν. «Οι εννέα άλλοι είναι Σύροι άμαχοι, εκ των οποίων πέντε παιδιά» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, τα αεροπορικά πλήγματα είχαν στόχο κατοικίες στη Μαγιαντίν, μια πόλη που βρίσκεται στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ.

Το Πεντάγωνο έχει προς το παρόν αρνηθεί να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές. Ένας εκπρόσωπος του συνασπισμού δήλωσε στο Reuters ότι οι δυνάμεις του διεξήγαγαν βομβαρδισμούς κοντά στη Μαγιαντίν στις 25 και 26 Μαΐου και αποτιμούν τα αποτελέσματα.

Κατά τη διάρκεια δύο ημερών βομβαρδισμών από τον διεθνή συνασπισμό έχουν σκοτωθεί συνολικά 50 άνθρωποι στην πόλη αυτή, ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα το Παρατηρητήριο είχε ανακοινώσει ότι ο προηγούμενος μήνας ήταν ο πιο αιματηρός για τους αμάχους από την έναρξη των πληγμάτων του διεθνούς συνασπισμού, στις 23 Σεπτεμβρίου 2014.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης