Βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε σήμερα στην καρδιά της Δαμασκού, κοντά σε περιοχή όπου βρίσκονται κυβερνητικά κτήρια και πρεσβείες, δήλωσε στρατιωτική πηγή.

Η στρατιωτική πηγή πρόσθεσε ότι οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν όλα τα μέλη της «τρομοκρατικής ομάδας» στη συνοικία Ρουκν αλ Ντιν έπειτα από καταδίωξη, μετέδωσε η συριακή τηλεόραση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν έχουν μεταδοθεί πληροφορίες για θύματα, αλλά κάτοικος της συνοικίας δήλωσε στο Reuters ότι ο στρατός έχει αποκλείσει τους κεντρικούς οδικούς άξονες στην περιοχή της επίθεσης.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν προχωρήσει σε δεκάδες συλλήψεις μετά την επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε κεντρική διασταύρωση της πόλης και σε περιοχή που κατοικείται από μεγάλο αριθμό Κούρδων της Συρίας.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στόχοι της επίθεσης πιθανόν να ήταν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί των συριακών υπηρεσιών ασφαλείας που κατοικούν στην περιοχή, η οποία φιλοξενεί επίσης τις έδρες πολλών υπηρεσιών του τομέα ασφαλείας της Συρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυστηρά φυλασσόμενο κέντρο της συριακής πρωτεύουσας έχει γίνει κατ΄ επανάληψη στόχος βομβιστικών επιθέσεων κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.

Οι βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας είναι σπάνιες στην περιοχή, ωστόσο μία που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο 2012 σκότωσε πολλά μέλη του περιβάλλοντος του Μπασάρ αλ Άσαντ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης