Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ένας παραμένει εγκλωβισμένος και τρεις αγνοούνται μετά την κατολίσθηση σε ανθρακωρυχείο της Πολωνίας, την οποία προκάλεσε σεισμική δόνηση 3,4 βαθμών.
Μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες για να ανασύρουν τον έναν ανθρακωρύχο από βάθος περίπου 900 μέτρων κάτω από το έδαφος.

Ο επικεφαλής του ανθρακωρυχείου JSW, Ντάνιελ Όζον, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θα χρειαστούν μερικές ώρες για να φτάσουν στον εγκλωβισμένο, τον οποίον βλέπουν, αλλά δεν είναι σαφές αν βρίσκεται στη ζωή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα συνεργεία ανέσυραν νεκρό έναν 38χρονο, ο οποίος είχε παγιδευτεί κάτω από κάποιο μέταλλο. Είχε εργαστεί για την εταιρεία για 10 χρόνια.

Μετά το σεισμό, τέσσερις ανθρακωρύχοι διασώθηκαν γρήγορα, όμως επτά άλλοι αγνοούνταν. Δύο από αυτούς βγήκαν στην επιφάνεια ζωντανοί και νοσηλεύτηκαν.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην επιφάνεια και ταρακούνησε μερικά σπίτια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην επιχείρηση συμμετείχαν περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι. Ο Όζον δήλωσε ότι «προώθησαν» αέρα για να μειώσουν τη στάθμη του μεθανίου για να μπορέσουν να προχωρήσουν με ασφάλεια.

Πολλά από τα ορυχεία της Πολωνίας είναι επικίνδυνα, με το αέριο μεθανίου να έχει οδηγήσει σε μια σειρά θανατηφόρων εκρήξεων.

Μέχρι στιγμής φέτος, πέντε ανθρακωρύχοι σκοτώθηκαν σε διαφορετικά ορυχεία, σύμφωνα με τα κρατικά στοιχεία.

Ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι επισκέφθηκε τους νοσηλευόμενους ανθρακωρύχους και συναντήθηκε με τις οικογένειές τους.

Πηγή: efsyn.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης