Εμπειρογνώμονες και βουλευτές της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα ερευνούν την πιθανότητα ο τέως πρόεδρος της χώρας Ούγο Τσάβες να χρηματοδότησε φιλικά προσκείμενες οργανώσεις και κόμματα της Ευρώπης προκειμένου να προωθήσουν την μπολιβαριανή επανάσταση, σύμφωνα με δημοσίευμα του “Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής”. Στο μικροσκόπιο των ερευνών και οι πιθανές σχέσεις με ελληνικά κόμματα, όπως σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα.

​”Στα 16 χρόνια που κυβερνάει το καθεστώς στη Βενεζουέλα, από τα 900 δισεκατομμύρια δολάρια που η εταιρεία πετρελαίου PDVSA εισέπραξε από πωλήσεις πετρελαίου, τα 450 δισ. χάθηκαν!”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικότερα, ο βουλευτής της αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Βουλής της Βενεζουέλας, Αλφόνσο Μαρκίνα, μιλώντας στην εφημερίδα, υποστηρίζει πως “στα 16 χρόνια που κυβερνάει το καθεστώς στη Βενεζουέλα, από τα 900 δισεκατομμύρια δολάρια που η εταιρεία πετρελαίου PDVSA εισέπραξε από πωλήσεις πετρελαίου, τα 450 δισ. χάθηκαν!”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτά τα χρήματα κατευθύνθηκαν σε κόμματα και οργανώσεις του εξωτερικού και της Ευρώπης φυσικά. “Αφού έχει συμβεί σε πολλές άλλες περιοχές του κόσμου, όπως αποδεδειγμένα στην Αργεντινή επί της Κριστίνα Κίρχνερ, γιατί να μη συμβεί και στην Ελλάδα;”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Μαρκίνα επιτίθεται προσωπικά στον Έλληνα πρωθυπουργό, λόγω των φιλικών σχέσεων της κυβέρνησής του με τον Νικολάς Μαδούρο. “Αν ο Έλληνας πρωθυπουργός θαυμάζει τον Τσάβες, γιατί δεν έρχεται στη Βενεζουέλα να ζήσει; Σε μια χώρα όπου μια υποτιθέμενη επανάσταση στερεί από τον κόσμο το φαγητό, τα φάρμακα, τα καύσιμα, την υγεία… Δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτό που μπορεί να θαυμάζει”, λέει χαρακτηριστικά.

Όπως σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα, δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου έχουν αποδείξεις των πολύ καλών σχέσεων μεταξύ του τσαβικού καθεστώτος και των Podemos της Ισπανίας. Μάλιστα, κάνουν λόγο ότι δόθηκαν 7.000.000 ευρώ στην Ισπανία προκειμένου να δημιουργηθεί μια πολιτική δύναμη που να αντηχεί τις ιδέες της μπολιβαριανής επανάστασης. Οι Podemos, από την πλευρά τους, αρνούνται κάθε τέτοιου είδους σχέση.

Σύμφωνα όμως με ρεπορτάζ της εφημερίδας “ABC”, οι Podemos γεννήθηκαν ως προέκταση του τσαβισμού στην Ευρώπη, ως ένα μεγαλόπνοο σχέδιο του Τσάβες, που στοίχισε στην κυβέρνησή του 7 εκατ. ευρώ, βάσει των εγγράφων που έχει στα χέρια της η εφημερίδα…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης