Σκοτώθηκε ο κλόουν που έδινε χαρά στα παιδιά στο Χαλέπι

Σκοτώθηκε ο κλόουν που έδινε χαρά στα παιδιά στο Χαλέπι
Ένας Σύρος ο οποίος μοίραζε στιγμές χαράς στα παιδιά στο -ρημαγμένο από τις εχθροπραξίες- Χαλέπι σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή, μετέδωσαν σήμερα το BBC και το Associated Press.

Ο Άνας αλ Μπάσα, 24 ετών, που ήταν διευθυντής της ομάδας «Space of Hope», σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή την Τρίτη στη συνοικία Μάσχαντ.

«Ζούσε για να κάνει τα παιδιά να γελάνε, να τα κάνει χαρούμενα στο πιο σκοτεινό, επικίνδυνο μέρος» έγραψε ο αδελφός του Μάχμουντ αλ Μπάσα στο Facebook.

«Ο Άνας δεν είναι τρομοκράτης (…) Ο Άνας αρνήθηκε να φύγει από το Χαλέπι και αποφάσισε να παραμείνει για να συνεχίσει το έργο του ως εθελοντής, να βοηθήσει τους αμάχους και να δίνει δώρα στα παιδιά στους δρόμους, για να τους προσφέρει ελπίδα» πρόσθεσε.

«Το Χαλέπι πολιορκείται εδώ και 112 ημέρες. Είμαι υπερήφανος για εσένα, αδελφέ μου, καλό ταξίδι» κατέληξε η ανάρτηση του Μάχμουντ αλ Μπάσα.

Οι γονείς του Άνας εγκατέλειψαν το Χαλέπι προτού ξεκινήσει η πολιορκία των ανταρτοκρατούμενων συνοικιών από τον συριακό στρατό τον Ιούλιο, σύμφωνα με το AP. Ο ίδιος είχε παντρευτεί πριν από δύο μήνες και η σύζυγός του παραμένει εγκλωβισμένη στην πόλη.

Περίπου 250.000 άνθρωποι ζουν στο ανατολικό Χαλέπι, εκ των οποίων οι 100.000 είναι παιδιά.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016, 12:06