Η συνήθης πρακτική των ψαράδων στο Περού, φαίνεται πως συνεχίζει να εφαρμόζεται παρά την καταδίκη της κυβέρνησης που την έκρινε παράνομη.

Για να αιχμαλωτίσουν καρχαρίες, των οποίων το κρέας είναι πανάκριβο, σκοτώνουν δελφίνια, και τα χρησιμοποιούν για δόλωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αισχρό έγκλημα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο του ΒΒC περιγράφει το κυνήγι και το φόνο των δελφινιών σε πρόσφατο άρθρο του.

Οι ψαράδες επιβιβάζονται πρωί στο αλιευτικό τους πλοίο, φτάνουν στα ανοιχτά του ωκεανού, όπου τα ρεύματα είναι έντονα. Εκεί δελφίνια αρχίζουν να εμφανίζονται πολύ κοντά στην καρένα του πλοίου, τα σώματα τους είναι ορατά από τους βίαιους κυνηγούς. Κάποιος από το πλήρωμα στοχεύει ένα από τα δελφίνια με ένα τεράστιο καμάκι, το οποίο τρυπά το δέρμα του ζώου και φτάνει ως την άλλη άκρη του σώματός του.

Το δελφίνι ανασύρεται από τους επιτήδειους στο κατάστρωμα του πλοίου. Αιμορραγεί και τελικά ξεψυχά. Το άτυχο θηλαστικό κατόπιν, τεμαχίζεται σε ομοιόμορφα κομμάτια, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ως δόλωμα για το ψάρεμα καρχαριών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: BBC
Επιμέλεια: Σιαφάκας Ανδρέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης