Κατά της αναθεώρησης του Κανονισμού του Δουβλίνου τάχθηκε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος μίλησε σε ομάδα δημοσιογράφων που επισκέφθηκε τη Μπρατισλάβα, με αφορμή την ανάληψη της κυλιόμενης προεδρίας της Ε.Ε. από τη χώρα του, αρχής γενομένης από την 1η Ιουλίου.

Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός παρουσίασε τις προτεραιότητες της προεδρίας της Σλοβακίας για το δεύτερο εξάμηνο του 2016, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η «ισορροπημένη πολιτική μετανάστευσης και ασύλου». Ο κ. Φίτσο ανέφερε πως ορισμένες πρωτοβουλίες της Επιτροπής, όπως η κοινή ακτοφυλακή και συνοριοφυλακή, είναι αποδεκτές από την πλειοψηφία των κρατών-μελών. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές αντιρρήσεις σε άλλα θέματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι ατυχές και παραπλανητικό εάν πούμε ότι η αναθεώρηση του Κανονισμού του Δουβλίνου είναι αποδεκτή από τα κράτη-μέλη» είπε χαρακτηριστικά. Επίσης, επεσήμανε πως είναι «παράλογη» η πρόταση της Επιτροπής για επιβολή προστίμων στα κράτη-μέλη που δεν υποδέχονται τους πρόσφυγες που τους αναλογούν, σύμφωνα με τον μηχανισμό ποσοστώσεων της Κομισιόν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης