«Η Ισπανία είναι το καλύτερο επιχείρημά μας ότι έχουμε κάνει πολλά πράγματα σωστά» ανέφερε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble μιλώντας σε μια συνάντηση γερμανικών-ισπανικών επιχειρήσεων που οργάνωσαν τα επιμελητήρια των δύο χωρών, στην οποία βρέθηκε επίσης και ο Ισπανός υπουργός, Luis de Guindos.

Η Ισπανία έδωσε υποσχέσεις και τις τήρησε, τόνισε ο Schaeuble σε μια συγκαλυμμένη κριτική προς την Ελλάδα, αναφέρει το Dow Jones Newswires, η οποία δεν έχει εφαρμόσει πάντα τις υποσχέσεις για μεταρρυθμίσεις που έδωσε, με αντάλλαγμα τα δύο προηγούμενα προγράμματα διάσωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Γερμανός υπουργός Οικονομικών κάνοντας μια έμμεση αναφορά στην Ελλάδα είπε ότι «οι εμπειρίες των προηγούμενων μηνών έδειξαν ότι τα πράγματα δεν “διευκολύνονται” όταν ζητεί κανείς την έγκριση του λαού για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

Στην Ισπανία, «η επιτυχία είναι προφανής, μπορεί να αποδειχθεί» δήλωσε ο Schaeuble. Ο De Guindos δήλωσε πως η ισπανική οικονομία αναπτύσσεται ξανά και το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας θα φθάσει σχεδόν το 2% φέτος.

«Η κρίση ήταν σκληρή και βαθιά. Έχει αποδειχθεί ότι τα λάθη έχουν συνέπειες. Έχουμε βγει από την ύφεση αλλά δεν έχουμε αφήσει ακόμη την κρίση πίσω μας», τόνισε ο De Guindos.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο συνέδριο πρόκειται να μιλήσουν αργότερα σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης