Η αστυνομία του Σικάγου αναζητεί τον δράστη μιας διπλής ανθρωποκτονίας, κατά την οποία σκοτώθηκε ένα αγοράκι δύο ετών που πυροβολήθηκε στο κεφάλι. Το περιστατικό μεταδόθηκε απευθείας στο Facebook live συγκλονίζοντας την Αμερική.

Το αγοράκι, ο Λάβονταϊ Γουάιτ, βρισκόταν στο πίσω κάθισμα ενός κόκκινου αυτοκινήτου μαζί με την 20χρονη θεία του και έναν 26χρονο άνδρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νεαρός αυτός ήταν ο στόχος αγνώστου στο πλαίσιο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών αντίπαλων συμμοριών, διευκρίνισε χθες η αστυνομία, σημειώνοντας ότι αναζητεί τον δράστη της επίθεσης.

Η νεαρή θεία βιντεοσκοπούσε τη βόλτα τους και την προέβαλε απευθείας στο Facebook live, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν γαζώθηκε από σφαίρες, μία από τις οποίες έπληξε το κεφάλι του μικρού αγοριού, ενώ μία άλλη το κεφάλι του νεαρού άνδρα.

Στο βίντεο φαίνεται επίσης η νεαρή γυναίκα, η οποία τραυματίστηκε στο στομάχι, να φωνάζει και να εγκαταλείπει το αυτοκίνητο ενώ συνεχίζονται οι πυροβολισμοί, προτού ο δράστης χαθεί σε ένα στενό στο Σικάγο, το οποίο έχει επανακτήσει τους τελευταίους μήνες τη φήμη της πρωτεύουσας του εγκλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κάποια στιγμή αυτό πρέπει να σταματήσει» δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Έντι Τζόνσον.

Τα περιστατικά αυτού του είδους έχουν πολλαπλασιαστεί τον τελευταίο καιρό, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία επιβεβαίωσε χθες ότι απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε έναν 19χρονο, που είναι μέλος μιας συμμορίας, για τον φόνο το περασμένο Σάββατο ενός κοριτσιού 11 ετών.

Με 750 φόνους και περίπου 3.500 ανταλλαγές πυροβολισμών, το Σικάγο επέστρεψε το 2016 σε επίπεδα βίας που είχε να καταγράψει εδώ και περισσότερο από δύο δεκαετίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης