Μια Σομαλή βουλευτής και γνωστή ερμηνεύτρια τραγουδιών πολιτικού, κοινωνικού και πατριωτικού περιεχομένου, η Σάαντο Κάλι Ουαρσάμε, σκοτώθηκε την Τετάρτη από πυροβολισμούς που δέχθηκε στο Μογκαντίσου από ισλαμιστές ενόπλους, δήλωσε ένας αξιωματούχος της αστυνομίας. Την είδηση επιβεβαίωσαν οι ισλαμιστές αντάρτες, ενώ από τα πυρά σκοτώθηκε και ο οδηγός της βουλευτού.

«Ένοπλοι σκότωσαν την βουλευτή Σάαντο Κάλι Ουαρσάμε και έναν υπάλληλο της βουλής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Νταχίρ Αμίν Τζέσοου, αναφερόμενος στην γνωστή ερμηνεύτρια για δεκαετίες τραγουδιών με θέμα την κοινωνική δικαιοσύνη, η οποία ήταν περίπου 70 ετών. Πρόκειται για το τέταρτο μέλος του κοινοβουλίου που σκοτώνεται από την αρχή του έτους στην Σομαλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Αμπντουκάρντιρ Άλι, δήλωσε ότι είδε «τους ενόπλους σε ένα αυτοκίνητο που ακολουθούσε αυτό που μετέφερε την βουλευτή προτού να ανοίξουν πυρ εναντίον της». «Αυτή πέθανε επιτόπου και οι ένοπλοι κατάφεραν να διαφύγουν». Το περιστατικό σημειώθηκε σε μια συνοικία του νότιου τμήματος της σομαλικής πρωτεύουσας.

Πρόκειται για το τέταρτο μέλος του κοινοβουλίου που σκοτώνεται από την αρχή του έτους στην Σομαλία.
Η ισλαμιστική οργάνωση αλ Σεμπάμπ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Η Ουαρσάμε ήταν μια από τις λιγότερες από 30 γυναίκες βουλευτές του κοινοβουλίου της Σομαλίας, το οποίο έχει 275 έδρες, σύμφωνα με μέλη του κοινοβουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ισλαμιστές Σεμπάμπ, οι οποίοι εκδιώχθηκαν από το Μογκαντίσου τον Αύγουστο του 2011, αλλά εξακολουθούν να ελέγχουν μεγάλες αγροτικές ζώνες της χώρας, είχαν απειλήσει τον Απρίλιο ότι θα σκοτώσουν «έναν-έναν» όλους τους βουλευτές της Σομαλίας, τους οποίους κατηγορούν ότι είναι «μισθοφόροι που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ξένων».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης