Σε τουλάχιστον 15 νεκρούς αυξήθηκε ο απολογισμός από την επίθεση των ισλαμιστών Σομαλών ανταρτών Σεμπάμπ το απόγευμα του Σαββάτου σε ξενοδοχείο του Μογκαντίσου, ανακοίνωσε αξιωματικός της αστυνομίας.

Ο αξιωματικός Αλί Μοχάμεντ πρόσθεσε ότι μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται φρουροί, πολίτες και αντάρτες. «Η επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας τελείωσε και τώρα ελέγχουμε σπιθαμή προς σπιθαμή το κτίριο μήπως κρύβονται αντάρτες σε αυτό» δήλωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκπρόσωπος των ανταρτών Σεμπάμπ, οι οποίοι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, είπε ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον 20 φρουροί και πολίτες.

Στο ξενοδοχείο Naasa Hablood στο βόρειο Μογκαντίσου συχνάζουν ξένοι πολίτες, πολιτικοί και μέλη της Διασποράς. Καμικάζι ανατίναξε παγιδευμένο αυτοκίνητο στην είσοδο του ξενοδοχείου και στη συνέχεια βαριά οπλισμένοι αντάρτες εισέβαλαν στο κτίριο και άρχισαν να πυροβολούν με αυτόματα όπλα.

Πολλές φορές, ο αριθμός των θυμάτων από επιθέσεις των ισλαμιστών Σεμπάμπ που ανακοινώνει η κυβέρνηση είναι χαμηλότερος από αυτόν που αναφέρουν οι Σομαλοί αντάρτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης