Όλα τα βλέμματα πάνω του συγκέντρωσε εκ νέου ο Nik Wallenda, ο οποίος αυτήν τη φορά έκανε… σουλάτσο σε τεντωμένο σκοινί σε ουρανοξύστες του Σικάγο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τολμηρός ακροβάτης διέσχισε απόσταση 28 μέτρων ανάμεσα στους ουρανοξύστες «Marina City Τowers» (σήμα κατατεθέν της «Πόλης των Ανέμων») μέσα σε 6 λεπτά και 52 δευτερόλεπτα. Από κάτω του δεν υπήρχε δίχτυ ασφαλείας, ενώ ο ίδιος δεν φορούσε τους ειδικούς ιμάντες που θα του παρείχαν την απαραίτητη προστασία σε ενδεχόμενη πτώση. Η προσπάθεια του 35χρονου ακροβάτη έγινε σε ύψος 152 μέτρων και ενώ η ταχύτητα των ανέμων έφθανε ακόμα και τα 40 χλμ./ώρα.

Και σαν να μην έφθανε αυτό, ο Nik Wallenda συνέχισε τη… βόλτα του, ακολουθώντας αυτήν τη φορά διαφορετική διαδρομή προς την αφετηρία, έχοντας τα μάτια του δεμένα. Για αυτήν την απόσταση χρειάστηκε μόλις 1 λεπτό και 17 δευτερόλεπτα. Η προσπάθειά του μεταδόθηκε ζωντανά από το Discovery Channel, παρουσία χιλιάδων θεατών, οι οποίοι εμψύχωναν με κάθε τρόπο τον τολμηρό ακροβάτη.

Δείτε την εντυπωσιακή διάβαση του Nik Wallenda στους καταρράκτες του Νιαγάρα τον Ιούνιο του 2012

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μετάδοση έγινε με καθυστέρηση 10 δευτερολέπτων, έτσι ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος αντίδρασης σε περίπτωση που κάτι δεν πήγαινε καλά και προκειμένου να μην προβάλλονταν εικόνες που θα προκαλούσαν σοκ στους τηλεθεατές.

Με δεμένα τα μάτια...

... και χωρίς δίχτυ ασφαλείας!

Ο 35χρονος είναι… σεσημασμένος ακροβάτης. Ανήκει στη διάσημη οικογένεια «Flying Wallendas», τα μέλη της οποίας εντυπωσιάζουν με τις ικανότητές τους το κοινό για περισσότερα από 200 χρόνια. Το καλοκαίρι του 2013 ο Nik Wallenda είχε διασχίσει το φαράγγι του Γκραν Κάνιον, βαδίζοντας σε συρματόσχοινο διαμέτρου μόλις 5 εκατοστών, ενώ ανάλογο εγχείρημά του είχε στεφθεί από επιτυχία πάνω από τους καταρράκτες του Νιαγάρα τον Ιούνιο του 2012.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα ο τολμηρός ακροβάτης αφιερώνει τα επιτεύγματά του στον παππού του, Karl, ο οποίος είχε βρει τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια ανάλογης προσπάθειας στην πρωτεύουσα του Πουέρτο Ρίκο, Σαν Χουάν. Η πτώση θανάτου είχε συμβεί το 1978 από ύψος πολλών μέτρων, όταν ο 73χρονος Karl επιχείρησε να περπατήσει σε τεντωμένο σκοινί που ένωνε δύο πύργους του 10ώροφου ξενοδοχείου «Condado Plaza Hotel». Τη στιγμή της πτώσης του η ταχύτητα των ανέμων ξεπερνούσε τα 48 χλμ./ώρα.

Δείτε την πτώση θανάτου του Karl Wallenda στην πρωτεύουσα του Πουέρτο Ρίκο

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Διαβάστε επίσης:

Κίνα: Ακροβατώντας πάνω σε γέφυρα, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013, 04:23

Ακροβάτης επέζησε από πτώση 26 μέτρων‏, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013, 14:41

Η ζέστη προκάλεσε την πτώση, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012, 02:40

Ακροβατώντας σε τεντωμένο σκοινί!, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Απριλίου 2012, 04:26

Ακροβατικό εξελίχθηκε σε τραγωδία, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011, 13:00

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης