Ο κυκλώνας Μαρία, ο οποίος έχει αναβαθμιστεί στην κατηγορία 5, την ανώτατη της κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, βρίσκεται πάνω από το νησί Δομίνικα της Καραϊβικής και πλήττει την περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC), οι άνεμοι έχουν ταχύτητα 260 χιλιόμετρα την ώρα και κινούνται με δυτική – βορειοδυτική κατεύθυνση. 

Video από το «χτύπημα» του Μαρία:

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Δομινίκη δέχεται το χτύπημα ενός κυκλώνα 5

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο καταστροφικός κυκλώνας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, είχε ήδη ξεριζώσει δέντρα, όπως και στύλους του δικτύου ηλεκτροδότησης.

Επίσης, προκάλεσε σφοδρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες πριν καν φθάσει στο νησί των 73.000 αγγλόφωνων κατοίκων.

Χάρτης των περιοχών που έπληξε και θα πλήξει ο «Μαρία»

Ο κυκλώνας Μαρία πλήττει την Καραϊβική περίπου 10 ημέρες μετά το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Ίρμα.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, τα επόμενα νησιά που θα βρεθούν στο έλεος της οργής του κυκλώνα θα είναι η Γουαδελούπη, το Μονσεράτ, τα Σεντ Κιτς και Νέβις, οι Αμερικανικές και οι Βρετανικές Παρθένες Νήσοι καθώς και το Πουέρτο Ρίκο.

Η Μαρτινίκα κηρύχθηκε τη Δευτέρα σε κατάσταση βιολετί συναγερμού και η Γουαδελούπη σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού, περίπου 10 ημέρες μετά το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Ίρμα από τον Άγιο Μαρτίνο και τον Άγιο Βαρθολομαίο. Ο κυκλώνας Μαρία πλήττει την Καραϊβική περίπου 10 ημέρες μετά το καταστροφικό πέρασμα του Ίρμα

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Δομινίκη δέχεται το χτύπημα ενός κυκλώνα 5. Το 1979 το νησί σαρώθηκε από τον τυφώνα Ντέιβιντ που στοίχισε τη ζωή σε 56 άτομα και άφησε χωρίς στέγη τα 3/4 του τοπικού πληθυσμού.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές, καθώς ο κυκλώνας πέρασε από το νησί κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Δείτε live από το ABC

Δείτε live το πέρασμά του:

Δείτε live από το CBS:

Δείτε live από το Weather Channel:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης