«Ο Ράιαν μας κοιτάζει από ψηλά και είναι πολύ ευτυχισμένος επειδή έσπασε ένα ρεκόρ» ήταν η φράση με την οποία ο Ντόναλντ Τραμπ απέδωσε τιμή στον νεκρό των ειδικών δυνάμεων SEAL που σκοτώθηκε στην πρώτη επιχείρηση «εναντίον της τρομοκρατίας» στην Υεμένη που είχε διατάξει ως πρόεδρος ο Τραμπ τον περασμένο μήνα.

Η χήρα του «ήρωα για τις ΗΠΑ» William ‘Ryan’ Owens, Κάριν, δέχθηκε με ιδιαίτερη συγκίνηση -δάκρυα στον ουρανό- τα χειροκροτήματα του συνόλου των αντιπροσώπων του Κογκρέσου και την τρυφερή κίνηση της Ιβάνκα Τραμπ, που καθόταν δίπλα της και την θώπευσε στον ώμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Ο Ράιαν πέθανε όπως έζησε: Πολεμιστής και ήρωας, μαχόμενος εναντίον της τρομοκρατίας για να εξασφαλίσει το έθνος», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Η Κάριν Όουνς σκουπίζει τα δάκρυά της την ώρα των χειροκροτημάτων για το νεκρό σύζυγό της.

Ήταν η στιγμή που από τις δύο παρατάξεις τα μέλη του Κογκρέσου όρθια άρχισαν να χειροκροτούν. Το χειροκρότημα κράτησε περισσότερο από ένα λεπτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Αμερικανός ήρωας επιλοχίας Όουεν –όπως μας διδάσκει η Βίβλος– σκοτώθηκε κατά την μεγαλύτερη πράξη της αγάπης για τους φίλους του, την πατρίδα του και την ελευθερία μας. Ουδέποτε θα ξεχάσουμε τον Ράιαν», είπε ο πρόεδρος.

Όταν σταμάτησαν τα χειροκροτήματα, ο Τραμπ, για να ελαφρύνει την ατμόσφαιρα, είπε: «Είμαι επίσης ευτυχής, επειδή όπως φαίνεται τώρα μόλις σπάσαμε ένα ρεκόρ!».

Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης