Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας ζήτησε από την Ρωσία να επιτρέψει σε Ουκρανούς γιατρούς και στον Ουκρανό πρόξενο να επισκεφθούν τον Ουκρανό σκηνοθέτη Όλεγκ Σεντσόφ αφότου πληροφορήθηκαν ότι ο Σεντσόφ μεταφέρθηκε στην Εντατική.

Την σχετική είδηση ανάρτησε στην σελίδα της στο Twitter η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας Μαριάνα Μπέτσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μετέδωσαν ουκρανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα την αδερφή του Σεντσόφ, Ναταλία Καπλάν, ο Ουκρανός σκηνοθέτης μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας αφότου έθεσε τέλος την διάρκειας πέντε μηνών απεργία πείνας που έκανε. Η Ναταλία Καπλάν δήλωσε ότι η απεργία πείνας προκάλεσε ανήκεστη βλάβη στην υγεία του. Ειδικότερα υποφέρει από ισχαιμικά επεισόδια και καρδιακές αρρυθμίες, αντιμετωπίζει προβλήματα με το συκώτι, το στομάχι και άλλα ζωτικά όργανα.

Ο Όλεγκ Σεντσόφ έχει καταδικαστεί από την ρωσική δικαιοσύνη σε εικοσαετή κάθειρξη, καθώς κατηγορείται για τρομοκρατικές ενέργειες που διέπραξε σύμφωνα με το κατηγορητήριο στην Κριμαία.
Ο Σεντσόφ αρνείται τις κατηγορίες αυτές τις οποίες θεωρεί κατασκευασμένες και ως ένδειξη διαμαρτυρίας είχε ξεκινήσει πριν από πέντε μήνες απεργία πείνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης