Ένα χαμένο άλμπουμ του Τζόνι Κας, με τίτλο «Out Among the Stars», πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 25 Μαρτίου, 11 χρόνια μετά τον θάνατο του θρυλικού τραγουδιστή.

Ο Κας ηχογράφησε το άλμπουμ αυτό κάποια στιγμή μεταξύ του 1981 και του 1984, όταν υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Columbia Records, η οποία δεν χρησιμοποίησε ποτέ αυτές τις ηχογραφήσεις, αλλά ο μουσικός κράτησε τις κασέτες. Ο γιος του τραγουδιστή, ο Τζον Κάρτερ Κας, και οι αρχειονόμοι της δισκογραφικής Sony Music’s Legacy Recordings βρήκαν τις κασέτες τον περασμένο χρόνο, κρυμμένες σε ένα μεγάλο αρχείο του Κας και της συζύγου του, της Τζουν Κάρτερ, ανάμεσα σε ηχογραφήσεις και αναμνηστικά από τη ζωή τους. Εκείνη τη χρονική περίοδο που δημιουργήθηκε ο δίσκος, η καριέρα του καλλιτέχνη βρισκόταν σε κάμψη, ενώ ο παραγωγός του ήθελε να προσθέσει στην κάντρι μουσική στοιχεία της ποπ, αλλαγή που δεν ταίριαζε στο ύφος του δημοφιλούς Τζόνι Κας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το μουσικό είδος που δημιουργήθηκε ήταν ποπ – κάντρι και ο πατέρας μου δεν ήταν αυτό» δήλωσε ο Τζον Κάρτερ Κας, ο οποίος χαρακτήρισε το «Out Among the Stars» ως «έναν μεγάλο θησαυρό». «Όταν το ακούσαμε, ενθουσιαστήκαμε με το πόσο όμορφος δίσκος είναι και που ποτέ δεν τον έχει απολαύσει κανένας. Ο τόνος της φωνής του Τζόνι Κας είναι τέλειος» συμπλήρωσε ο Τζον Κάρτερ. Ο δίσκος περιλαμβάνει 12 ακυκλοφόρητα κομμάτια από τον Αμερικανό τραγουδιστή, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και ντουέτα, με τη σύζυγό του αλλά και τον φίλο του Γουέιλον Τζένινγκς.

Ο τραγουδιστής, τραγουδοποιός, ηθοποιός και συγγραφέας Τζόνι Κας θεωρείται ένας από τους πιο επιδραστικούς μουσικούς του 20ού αιώνα. Έμεινε στην ιστορία σαν ένας λαϊκός τραγουδιστής της κάντρι, παρά την ενασχόλησή του και με άλλα είδη μουσικής, ιδίως στα πρότερα χρόνια της καριέρας του, συμπεριλαμβανομένων των ροκαμπίλι, ροκ εν ρολ, μπλουζ, φολκ και γκόσπελ.

Υπήρξε ένας από τους πιο παραγωγικούς μουσικούς όλων των εποχών. Η μεγάλης διάρκειας καριέρα του κράτησε από το 1954 έως το 2003 και περιλαμβάνει 96 άλμπουμ και 153 σινγκλ. Έφυγε από τη ζωή στις 12 Σεπτεμβρίου του 2003, σε ηλικία 71 ετών, λίγους μήνες μετά τον θάνατο της συντρόφου του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης