Για την Τουρκία φέρεται να έχει αναχωρήσει η διευθύντρια της CIA Τζίνα Χάσπελ, με σκοπό να εργαστεί στην υπόθεση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, σύμφωνα με το Reuters.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε πει σε δημοσιογράφους ότι η Ουάσινγκτον είχε στείλει στην Τουρκία μια ομάδα «πολύ ταλαντούχων ανθρώπων» για να συγκεντρώσουν πληροφορίες για τον θάνατο του Τζαμάλ Κασόγκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Τζάρεντ Κούσνερ δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι ΗΠΑ ακόμη συγκεντρώνουν στοιχεία για την αμφιλεγόμενη δολοφονία του αρθρογράφου της «Washington Post».

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι ο Κασόγκι είχε πεθάνει στο προξενείο της χώρας στην Κωνσταντινούπολη, έχοντας εμπλακεί σε τσακωμό, ενώ δεσμεύτηκε να ερευνήσει την υπόθεση και να τιμωρήσει όποιον ευθύνεται για τη δολοφονία. Ωστόσο, Αμερικανοί βουλευτές υποστηρίζουν ότι πολλά ερωτήματα για τη δολοφονία του αρθρογράφου παραμένουν αναπάντητα και για αυτόν τον λόγο η Ουάσινγκτον θα πρέπει να λάβει σοβαρά μέτρα.

Ο Κασόγκι ήταν επικριτής των σαουδαραβικών Αρχών. Εξαφανίστηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου, αφότου εισήλθε στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμερικανικά ΜΜΕ έχουν αναφέρει ότι η Τουρκία μοιράστηκε με τις ΗΠΑ οπτικοακουστικό υλικό που υποδεικνύει ότι ο δημοσιογράφος βασανίστηκε και δολοφονήθηκε βίαια μέσα στο προξενείο.

Παράλληλα, αμερικανικές εταιρείες και αξιωματούχοι έχουν αποσυρθεί από έργα και εκδηλώσεις στο Ριάντ, στον απόηχο της εξαφάνισης του Κασόγκι και των καταγγελιών ότι η σαουδαραβική κυβέρνηση είχε ρόλο στη δολοφονία.

Πηγή: Sputnik 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης