Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στο κτήριο του ραδιομεγάρου στο Παρίσι. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε όροφο που ήταν υπό κατασκευή και τέθηκε υπό έλεγχο μετά από λίγη ώρα. Αμέσως, στο σημείο έφτασε ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής και ξεκίνησε η εκκένωση των εγκαταστάσεων από τους εργαζόμενους.

Για τη φωτιά στο ραδιομέγαρο ενημερώθηκε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ αλλά και η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαύρος καπνός ήταν ορατός στον παρισινό ουρανό. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν υπάρχουν τραυματίες, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες στα social media πως ακούστηκαν και εκρήξεις.

Σύμφωνα με το ouest-france.fr, η φωτιά ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στον έβδομο όροφο του ραδιομεγάρου, ο οποίος ήταν υπό κατασκευή και αμέσως εξαπλώθηκε σε τρεις ορόφους. Την πληροφορία αυτή επαλήθευσε και ο δημοσιογράφος του France Info, Μπενζαμίν Ιλί, ο οποίος αναμετάδωσε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από το σημείο του κτιρίου όπου διεξάγονταν εργασίες.

Επί τόπου έφτασαν 80 πυροσβέστες με 16 οχήματα. Καθώς το κτήριο εκκενώθηκε, σταμάτησε και η αναμετάδοση του προγράμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι στο κτήριο, όπου εργάζονται χιλιάδες δημοσιογράφοι και άλλοι υπάλληλοι. Το μέγαρο του Radio France βρίσκεται στις όχθες του Σηκουάνα, στο δυτικό τμήμα του Παρισιού, στο 16ο διαμέρισμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης