Σοκάρουν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως σχετικά με τα αίτια και τις συνθήκες τραυματισμού του πρώην πιλότου της F1 Μίκαελ Σουμάχερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από το θρίλερ με το εάν η κατάσταση της υγείας του βελτιώνεται και εάν συνέρχεται σταδιακά από το τεχνητό κώμα, σήμερα έγινε γνωστό κι ένα άλλο στοιχείο, που ενδεχομένως να αποτελεί το τελευταίο κομμάτι του παζλ για να εξακριβωθεί η κύρια αιτία του σοβαρού τραυματισμού του.

Ερευνητές εκτιμούν πως το γεγονός ότι το κράνος έφερε κάμερα μπορεί να συνέβαλε στην επιδείνωση του τραυματισμού του.

Η ακαδημία σκι και ορειβασίας στο γαλλικό θέρετρο Chamonix (ENSA) πραγματοποίησε ένα πείραμα: Εξέτασε εάν η ύπαρξη ενός στερεού αντικειμένου, στερεωμένου πάνω στο κράνος, θα μπορούσε να επηρεάσει τη συμπεριφορά του κράνους κατά την πρόσκρουσή του στον βράχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κράνος έσπασε σε κομμάτια, ωστόσο η κάμερα έμεινε ανέπαφη. «Τι ήταν αυτό που προκάλεσε την “έκρηξη” του κράνους;» διερωτώνται τώρα οι επιστήμονες.

Σχετική ανακοίνωση θα κάνει τη Δευτέρα ο Patrick Quincy, ο εισαγγελέας που διερευνά την υπόθεση.

Αυτό που εξετάζεται είναι εάν η κάμερα -στο σημείο που ήταν τοποθετημένη αλλά και ως κατασκευή- επηρέασε την αντοχή του κράνους και τον βαθμό προστασίας που αυτό παρέχει.

Το θρίλερ με την πνευμονία

Μετά την αποκάλυψη της «Bild» ότι ο πρώην πιλότος της F1 Μίκαελ Σουμάχερ δεν ανταποκρινόταν στη θεραπεία, η εφημερίδα υποστήριξε ότι ο «Σούμι» διαγνώστηκε στις αρχές του Φεβρουαρίου με πνευμονία.

Η εκπρόσωπός του Ζαμπίνε Κεμ αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει τους ισχυρισμούς των αρθρογράφων.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, οι γιατροί χορήγησαν ισχυρή αντιβίωση στον πρώην πιλότο, αλλά οι επιπλοκές από τη μόλυνση παρέμεναν άγνωστες.

Ένα 24ωρο μετά το δημοσίευμα η εκπρόσωπος του πρωταθλητή της Formula 1 Ζαμπίνε Κεμ με δήλωσή της ξεκαθάρισε ότι ο Σουμάχερ εξακολουθεί να βρίσκεται στη διαδικασία αφύπνισης μετά το τεχνητό κώμα.

«Οι ευχές που λαμβάνει η οικογένεια τη βοηθούν, είμαστε πεπεισμένοι ότι θα βοηθήσουν επίσης και τον Μίκαελ, ο οποίος βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία αφύπνισης» ανέφερε μεταξύ άλλων στη γραπτή της δήλωση η Κεμ και πρόσθεσε: «Όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, καμία ημέρα δεν είναι ίδια με την επόμενη».

Σε δηλώσεις του πάντως στις 2 Φεβρουαρίου, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Επείγουσας Ιατρικής του Αμβούργου δρ Χαϊντσπέτερ Μέκε είχε εκτιμήσει ότι ο πρώην πιλότος της F1 ενδεχομένως να χρειαστεί αρκετές εβδομάδες ή και μήνες ώσπου να επανέλθει πλήρως από την κατάσταση του τεχνητού κώματος.

Τα χάπια που του δίνονται προκειμένου να βρίσκεται σε καταστολή περιορίζονται σιγά σιγά έτσι ώστε να διαπιστωθεί εάν «τα νεύρα που ξεκινούν από τον εγκέφαλο και διαπερνούν τους μυς λειτουργούν» εξήγησε ο δρ Μέκε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης