Ισχυρές χιονοπτώσεις πλήττουν και σήμερα τη Μόσχα, προκαλώντας μεγάλα μποτιλιαρίσματα στη ρωσική πρωτεύουσα, της οποίας η σύνδεση με την Αγία Πετρούπολη έχει ήδη διακοπεί από το πέρασμα του χιονιά.

Τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα σχημάτιζαν ουρές δεκάδων χιλιομέτρων το πρωί στη Μόσχα και στην περιφέρειά της, ενώ χιονίζει ασταμάτητα από χθες το βράδυ. Οι Αρχές κάλεσαν τους αυτοκινητιστές να προτιμήσουν το μετρό για τις μετακινήσεις τους, ώστε να μην επιδεινωθεί περαιτέρω η κατάσταση, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιτάρ-Τας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η περασμένη εβδομάδα ήταν εφιαλτική για τους οδηγούς των αυτοκινήτων λόγω του ατελείωτου μποτιλιαρίσματος στους δρόμους της Μόσχας, όπου σε δύο ημέρες το χιόνι έφθασε τα 40 εκατοστά. Το αξιοσημείωτο, δε, είναι ότι τέτοια επίπεδα χιονιού καταγράφονται συνήθως στα μέσα Ιανουαρίου.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, μποτιλιάρισμα σχεδόν 200 χλμ. από τουλάχιστον 4.000 αυτοκίνητα σχηματίστηκε στον δρόμο που συνδέει τη Μόσχα με την Αγία Πετρούπολη, προκαλώντας πολλές επικρίσεις για την ετοιμότητα και τον συντονισμό των αρμόδιων Αρχών.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης