Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς εξακολουθεί να νοσηλεύεται σήμερα, δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη όπου εισήχθη χθες για επιπλοκές έπειτα από επέμβαση στο αφτί.

Η εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ιστισάρι, κοντά στη Ραμάλα, δήλωσε πως ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής είναι καλά, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες για τη διάρκεια της νοσηλείας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατάσταση της υγείας του Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος είναι 83 ετών και γνωστός ως δεινός καπνιστής, αποτελεί συχνά αντικείμενο φημών.

Χθες το βράδυ, ο Σάεμπ Έρεκατ, Παλαιστίνιος υψηλόβαθμος αξιωματούχος, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο πρόεδρος πάσχει από «φλεγμονή στο αφτί που εμφανίστηκε μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε πρόσφατα».

Σύμφωνα με έναν άλλο Παλαιστίνιο αξιωματούχο, ο Αμπάς υποφέρει από πόνους στο στήθος και υψηλό πυρετό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι η τρίτη φορά μέσα σε μία εβδομάδα που ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής εισάγεται στο νοσοκομείο. Την προηγούμενη Τρίτη υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στο αφτί και το βράδυ του Σαββάτου εισήχθη στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις.

Ο Αμπάς εξελέγη πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής το 2005 για τέσσερα χρόνια, αλλά παρέμεινε στον θώκο καθώς δεν διεξήχθησαν εκλογές λόγω της διένεξης στο εσωτερικό των Παλαιστινίων με τη Χαμάς, το ισλαμικό κίνημα που ασκεί την εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας. Δεν έχει ορίσει κάποιον διάδοχό του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης