Για ένα ακόμη κύμα πολικών θερμοκρασιών προετοιμάζονται οι βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες πριν καλά – καλά περάσει η ισχυρή χειμερινή καταιγίδα που άφησε πίσω της περισσότερους από 13 νεκρούς από τις αρχές του έτους.

Πολλές περιοχές στις βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωπες το Σαββατοκύριακο με πολικές θερμοκρασίες που θα φτάνουν ακόμη και τους -50 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία κάνει λόγο για… αρκτική εισβολή, ενώ προέβλεψε ότι σε πολλές κεντρικές και βόρειες αμερικανικές πολιτείες από το απόγευμα της Κυριακής θα παρατηρηθούν θερμοκρασίες μεταξύ των -23 και -29 βαθμών, ενώ οι ελάχιστες θα πέσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας γύρω στους -34 βαθμούς.

Σε κάποιες περιοχές οι θυελλώδεις άνεμοι θα οδηγήσουν τις θερμοκρασίες στους -45 βαθμούς ή ακόμη και στους -51 βαθμούς Κελσίου! Οι μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει πως οι θερμοκρασίες σε ορισμένες μεσοδυτικές πολιτείες μπορεί να φθάσουν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο δεκαετιών.

Εκτιμάται ότι από τις πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες έχουν επηρεαστεί συνολικά, περίπου 100 εκατομμύρια άνθρωποι σε περισσότερες από 20 αμερικανικές πολιτείες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης