Η δημοσιογράφος Μέγκιν Κέλι κατηγόρησε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ότι για πολύ καιρό παρείχε προστασία στον πρώην διάσημο παρουσιαστή του, τον Μπιλ Ο Ράιλι, παρά τις κατηγορίες σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση.

Η εφημερίδα New York Times αποκάλυψε το Σάββατο ότι ο Μπιλ Ο Ράιλι είχε καταλήξει, τον περασμένο Ιανουάριο, σε συμβιβαστική συμφωνία με μια εργαζόμενη του τηλεοπτικού δικτύου συνεχούς ενημέρωσης, η οποία προέβλεπε την καταβολή 32 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο παρουσιαστής, που ενσάρκωνε στα μάτια πολλών, το ίδιο το Fox News, λίγους μήνες αργότερα δέχθηκε πρόταση για ένα νέο συμβόλαιο, ακόμα κι αν η διοίκησή του γνώριζε τον φιλικό αυτό διακανονισμό, έγραψαν οι New York Times.

Ο Ράιλι απολύθηκε τελικά στα μέσα Απριλίου, αφού οι Times αποκάλυψαν τη σύναψη φιλικών διακανονισμών με άλλες πέντε γυναίκες που είχαν εργαστεί στο Fox News ή το οικονομικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox Business Network.

Η συμβιβαστική συμφωνία του Ιανουαρίου συνάφθηκε με μια ειδική επί δικαστικών θεμάτων, τη Λις Ουιέλ (56 ετών), η οποία κατηγορούσε τον υπερσυντηρητικό παρουσιαστή για παρενόχληση και κατήγγειλε ότι μεταξύ τους υπήρξαν «μη συναινετικές σεξουαλικές σχέσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς, πριν από τη δημοσίευση του άρθρου το Σάββατο, ο Μπιλ Ο Ράιλι απέρριψε τις κατηγορίες παρενόχλησης που του αποδίδουν.

«Βρίσκομαι στον κόσμο της τηλεόρασης, στη δημοσιογραφία εδώ και 43 χρόνια. Καμία μήνυση δεν κατατέθηκε σε βάρος μου από κάποια συνάδελφο…» υποστήριξε ο ίδιος, υπενθυμίζοντας ότι έχει εργαστεί για 12 διαφορετικούς εργοδότες.

Σήμερα ωστόσο, η πρώην παρουσιάστρια του Fox News Μέγκιν Κέλι είπε από τον αέρα της πρωινής εκπομπής της στο NBC ότι οι διαβεβαιώσεις που παρείχε ο πρώην συνάδελφός της είναι ψευδείς.

Η Κέλι εξήγησε κατόπιν ότι έστειλε, το Νοέμβριο του 2016, ένα email προς πολλά ηγετικά στελέχη του Fox News προκειμένου να γνωστοποιήσει την αγανάκτησή της ενώπιον των δηλώσεων του Μπιλ Ο Ράιλι.

Σε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ανέφερε τη σύναψη φιλικών διακανονισμών μεταξύ του παρουσιαστή και πολλών γυναικών που τον κατηγόρησαν για παρενόχληση, όπως επίσης το γεγονός ότι, σύμφωνα με την ίδια, η διοίκηση το γνώριζε.

Σύμφωνα πάντα με τη Μέγκιν Κέλι, ο Μπιλ Σάιν, συμπρόεδρος του Fox News εκείνη την περίοδο, την έχει καλέσει για να της πει ότι επρόκειτο «να ασχοληθεί με τον Μπιλ Ο Ράιλι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης